Om församlingen

Församlingen

Oavsett om du är troende eller är osäker på vad du tror är du varmt välkommen till Ölmstad pingst. Vi tror inte att man blir färdig i sin tro, men vi tror man kan växa i tron & vi vill hjälpas åt att se mer vem Gud är. Sedan starten 1930 har vi vuxit från 16 till cirka 160 medlemmar & 1977 byggdes kyrkan mitt i samhället.

Gudstjänst och församlingsliv

Varmt välkommen till våra samlingar som är öppna för alla! Söndagens gudstjänst kl 10 är höjdpunkten då alla åldrar samlas för sång & musik, bibelläsning, predikan & bön. Samtidigt har barnen sin egen gudstjänst Glädjelandet en trappa ner. Efteråt fikar vi & första gången vill vi gärna bjuda dig på det!
Vi har även samlingar för barn, ungdomar & daglediga. Vi erbjuder också samtal med våra pastorer som har tystnadsplikt.

Smågruppen

I församlingen har vi smågrupper som är en mindre gemenskap i den stora gemenskapen, församlingen. Smågrupperna träffas oftast i hemmen & finns i olika åldrar & konstellationer. Eftersom man inte är fler än 12 blir det naturligt att dela livet, prata om tron och be.
I närheten till varandra & Gud växer man både som människa & troende.


Våra anställda i församlingen

Markus Frid
pastor & föreståndare

markus@olmstadpingst.com

“Det är omöjligt att tala om Guds nåd utan att först tala om människans synd – men det är dåraktigt att tala om människans synd utan att sedan tala vidare om Guds nåd.”

Hej! Jag heter Markus Frid och har glädjen att få tjäna som pastor i Ölmstad Pingstförsamling. Jag är gift med min Julia, och vi har två söner, Liam och Noel. Jag älskar att upptäcka nya djup och vidder av vem Gud är så som Han har valt att visa Sig genom Sitt Ord, Bibeln, och att hjälpa andra att förstå detta.

Min längtan är att vi som församling ska få upptäcka mer av Jesus från mer av Bibeln. Alla människor är skapta till att njuta av Guds gemenskap, men tragiskt nog har alla också fallit bort från detta syfte. Genom Guds Son, Jesus Kristus, har vi fått möjligheten att få komma nära Universums Skapare som Hans barn. Jesus har dött för oss för att vi ska få leva med Honom (1 Thessalonikerbrevet 5:10)! Hela Bibeln vittnar om denna underbara räddningsplan (Lukas 24:27); att Gud har räddat ett folk av inget annat än Hans egen ansträngning, för att Han ska bli ärad!