Om församlingen

Församlingen

Oavsett om du är troende eller är osäker på vad du tror är du varmt välkommen till Ölmstad pingst. Vi tror inte att man blir färdig i sin tro, men vi tror man kan växa i tron & vi vill hjälpas åt att se mer vem Gud är. Sedan starten 1930 har vi vuxit från 16 till cirka 160 medlemmar & 1977 byggdes kyrkan mitt i samhället.

Gudstjänst och församlingsliv

Varmt välkommen till våra samlingar som är öppna för alla! Söndagens gudstjänst kl 10 eller kl 16 är höjdpunkten då alla åldrar samlas för sång & musik, bibelläsning, predikan & bön. Samtidigt har barnen sin egen gudstjänst Glädjelandet en trappa ner. Efteråt fikar vi & första gången vill vi gärna bjuda dig på det!
Vi har även samlingar för barn, ungdomar & daglediga. Vi erbjuder också samtal med våra pastorer som har tystnadsplikt.

Smågruppen

I församlingen har vi smågrupper som är en mindre gemenskap i den stora gemenskapen, församlingen. Smågrupperna träffas oftast i hemmen & finns i olika åldrar & konstellationer. Eftersom man inte är fler än 12 blir det naturligt att dela livet, prata om tron och be.
I närheten till varandra & Gud växer man både som människa & troende.


Våra anställda i församlingen

Tobias Karlhager
pastor & föreståndare

tobias@olmstadpingst.com

Hej! Jag heter Tobias Karlhager har förmånen att jobba som pastor och föreståndare i församlingen. Tidigare har jag jobbat i ekumenisk kyrka i Nyköping & som ungdomspastor i Kalmar pingstförsamling! Jag är gift med Charlotta som är sjuksköterska & vi har fått tre fantastiska barn.

Bibeln säger att Gud har designat alla människor till gemenskap med honom & till varandra. Församlingen är Guds projekt, gemenskapen med Jesus i centrum, som vi blir hela. Grunden för församlingen är att Jesus gav sitt liv för att ge oss ett nytt tillsammans med honom. Gud har älskat oss först & i Jesus tagit bort hindret så vi får möta den kärleken:

“Kärleken består inte i att vi har älskat Gud utan att han älskat oss och sänt sin Son till försoning för våra synder” 1 Johannes brev 4:19


Agnes Öjfelth
barn- & ungdomsledare

agnes@olmstadpingst.com

Hej! Jag heter Agnes Öjfelth & är ny barn- & ungdomsledare i församlingen.