HEM INFO MEDIA TRO SMÅGRUPPEN BARN & UNGDOM FOTON KONTAKT BUTIKEN HJÄLPEN

Navigering

›› Om församlingen
›› Mission
›› Alpha-kurs
›› Tanken
›› Bankgiro

Församlingen

Oavsett om du vart troende länge eller inte vet vad du tror är du varmt välkommen till Ölmstad Pingstförsamling. Vi tror inte att man kan bli färdig i sin tro, men vi tror man kan vara på väg och hjälpas åt att se mer vem Gud är.
Församlingen har, sedan den bildades 1930, vuxit från de 16 medlemmar som var med från början till nästan 160 st. 1977 invigdes lokalen inne i samhället Ölmstad.

Gudstjänst och församlingsliv

Vi hoppas du vill komma och besöka barngrupper, ungdomssamlingar, dagledigträffar, dela närmare gemenskap i en smågrupp eller vara med i söndagens gudstjänst som är hjärtat av församlingen. Gudstjänsten firar vi med sång, musik, bön och att samlas kring Bibelns Ord antingen kl 10 eller kl 16, efterföljt av gemenskap kring fikaborden. Är du med för första gången är det givetvis gratis. Har då frågor kring församlingen är det bara att hugga tag i någon eller kontakta församlingens pastor, som också har tystnadsplikt i själavården.

Pastorn presenterar sig

Hej! Jag heter Tobias Karlhager och har efter att ha jobbat i ekumenisk kyrka i Nyköping och några år som pastor i Kalmar med inriktning mot ungdomar nu fått förmånen att börja jobba som pastor i församlingen. Jag är gift med Charlotta som är sjuksköterska och vi har tillsammans sedan starten 2010 fått tre fantastiska barn.
Jag tror att alla människor är designade för gemenskap med Gud och varandra och när vi får till det bli vi hela. Församlingen är Guds projekt där för att få kontakt alla människor, och där vill vi tillsammans med andra kyrkor vara en del!

Grunden för församlingen är tron på Jesus som gav sitt liv för att betala den skuld som många av vi svenskar inte vet om att vi har, även om vi ofta intuitivt känner det. Fadern sände Jesus för ta bort det som hindrade oss att komma nära Gud. Därför kan du och jag idag genom tron på Jesus få kontakt med Gud! Jesus sammanfattade det så här:

”Gud älskade ju människorna så mycket att han gav dem sin ende Son, för att de som tror på honom inte ska gå förlorade utan ha evigt liv”. Joh.3:16             


E-post: tobias@olmstadpingst.com

 

Tecknad bild på kyrkan
Pingstkyrkan


© Ölmstad Pingstförsamling/Webmaster