Ölmstad Pingstförsamling

HEM INFO TANKEN TRO SMÅGRUPPEN BARN & UNGDOM FOTON KONTAKT BUTIKEN HJÄLPEN

Tanken

Rapport från Curt Levin

Jag har precis kommit hem från en fyra dagars resa i Mecklenburg/ Vorpommern. Vi var fem pastorer från Sverige. Vi hade två fantastiska pastorsdagar i Rostock 13-14 mars. På torsdagen så fick Sharon Revees (Rostock) och Jarmo Palomäki (Greifswald) stort utrymme att dela sin situation på respektiveplats. Mycket intressant och spännande. Båda församlingarna växer sakta men säkert och det läggs mer och mer en grund i församlingarna för att kunna bygga något stabilt för Herren i dessa städer. På fredagen hade vi en heldag med Ingolf Ellssel som är ledare för Pingströrelsen BFP i Tyskland. Han är också president för hela pingstunionen i Europa. En mycket fin och ödmjuk broder. Han är dessutom pastor i en stad som heter Tostedt med 9000 inv. När han kom till församlingen så var det endast tre på mötena. Idag är det en församling på 500 medlemmar och församlingen växer stadigt.

På söndag em. så åkte jag till Greifswald och träffade pastor Jarmo Palomäki samt ett team på 15 personer från Vitryssland. Mycket intressant. Dom kom från en församling i Minsk som känner väldigt starkt att dom skall vara med och evangelisera i Europa. Troligtvis så kommer vi att ha en kampanj i Greifswald till sommaren tillsammans med teamet från Vitryssland.
Bed för Rostock, Greifswald och Stralsund. Församlingar som fortfarande är ganska små men som växer sakta, sakta.

Sjöbo och Skåne
När det gäller Sjöbo så upplever vi att arbetet går framåt. Vi hade en ”Våffelträff” måndag eftermiddag den 10 mars då vi bl.a hade bjudit in grannarna till kyrkan. Det var mycket lyckat. Vi var ca 40 samlade vilket var en stor uppmuntran för oss. Bl.a så kom det 5 invandrare till vår ”Våffelträff.”
För ungefär en månad sedan så delade vi in församlingen i två cellgrupper. Vi möts nu varannan torsdag i olika hem. Det känns väldigt bra.

Barnarbetet är i en brytpunkt. Vi är mellan 5-10 barn på vårt ”Lördagskul” varannan lördag men kommer att ändra på barnarbetet och kalla det för ”Club Seven.” Vi tänker presentera ett 7-punkts program för skolan och erbjuda dom ett samarbete när det gäller värdegrund etc. Det känns mycket spännande.
Bed för vår kampanj med Tommy Dahlman och TRIO den 4 – 6 april. Det är nu bestämt att det bli en ”Minns du Sången” i stora S:a Åsum kyrka sönd. Den 27 april kl. 17.00 med sångare från Karlshamn. Vi tror att vi också i den samlingen skall få några nya kontakter till vår Alpha- kurs som kommer att börja någon gång efter sommaren. Jag känner det som ett stort previlegium att vara Herrens tjänare i Skåne och Europa och vill av hela mitt hjärta tacka er för era förböner och för det stöd som ni ger.

Hälsningar I Jesu Kärlek, Curt M Levin
2003-03-15

© Ölmstad Pingstförsamling/Webmaster