Ölmstad Pingstförsamling

HEM INFO TANKEN TRO SMÅGRUPPEN BARN & UNGDOM FOTON KONTAKT BUTIKEN HJÄLPEN

Tanken

Jag har börjat lära mig nu

Med betoning på börjat. Har uppnått en ansenlig ålder av 26 år, vilket ju inte är nån ålder, och kan verkligen säga att nu har jag ändå börjat lära mig.Det funkar att lita på Gud. Han är ju med hela tiden.

I mitt fall har det varit så att nån gång på vårkanten, sådär i mars- april, då alla ansökningar ska in, då kommer min lilla period av undrande och frågetecken. Ofta tycker jag att det väl vore enkelt för Gud att va lite tydligare med sin ledning… Men Gud är ju inte dummare än att han kan leda mig även när jag tvekar. Vad ska jag göra i höst då??? Är det nu jag ska iväg...? Kan jag verkligen med att bo kvar i Ölmstad ett år till. I mina föräldrars hus… Ska hon aldrig gifta sig, mänskan! Folk måste ju tycka… Mycket…

Och det gör säkert folk, i all välmening, fast nog inte så mycket som jag kan få för mig. Och hur som helst, låt folk tycka då. De kan tycka sig trötta men jag är övertygad om att även mina senaste år i Ölmstad skulle levas just här. Om nån hade sagt det för fem år sen skulle jag aldrig ha trott det, och nu är det år som jag ser tillbaka på med glädje, trots att det har hänt en hel del svåra saker i mitt liv. Gemenskapen i församlingen och med mina vänner har betytt otroligt mycket för mig. Så tyck hit och tyck dit. (Låt det bara inte gå så långt att du styr andras liv med dina tyckanden.)

Visst är det också så att vi gärna tar tag i våra liv, rejält och förståndigt. Det känns alltid bra att göra nåt konkret. Men det håller aldrig så länge om det inte är den vägen vi ska gå. (Senast en och en halv dag på Ortopedingenjörsprogrammet…) Som tur är är det tillåtet att göra misstag, och alltid lär man sig nåt.

Vad gäller mitt jobb på fritids och skolan så är det nästan skrattretande hur jag fått det utan att jag ärligt talat har lyft ett finger. Jag bara fick det, precis när jag behövde ett. Man hör ofta:”men man måste ju göra nåt och inte bara vänta!” Jag har själv tyckt att det känns knepigt, och gör fortfarande. Men vad det gäller mitt arbete de sista snart fyra åren så är det så det har varit. Bättre arbetsförmedlare kan ingen ha. Och jag kan inte säga annat än att jag trivts, periodvis har jag nästan skämts för hur roligt jag haft det… Och många kontakter har byggts på ett naturligt sätt.

Man ska inte oroa sig för sånt som redan är ordnat. Vi kan grubbla och vela över vägen men den är klar och det visar sig alltid att han har gått före och öppnat en dörr här och lagt ut en stadig planka där… Och vi behöver inte heller oroa oss för att vi av misstag skulle välja en väg som han inte känner till. Han går före hela tiden.

Citat från en andaktsbok:
”Herre, visa oss din väg och låt oss vandra på dina stigar.”

"Det gör ni redan. Ty detta är vägen, den osäkra framtidens och de stapplande stegens väg, det är min väg… Lägg bort all fruktan för framtiden och var förvissade om att ni ska bli ledda, att ni ska bli visade vägen. Det har jag lovat."
(Daglig kraft 17/9)

Bara en sak:
Glöm inte att du är fri. Fri att vara dig själv. Fri att säga ”ja” och ”nej” men också ”vet ej”.

Anna Brolin
2002-07-20

© Ölmstad Pingstförsamling/Webmaster