Ölmstad Pingstförsamling

HEM INFO TANKEN TRO SMÅGRUPPEN BARN & UNGDOM FOTON KONTAKT BUTIKEN HJÄLPEN

Tanken

Lite mer hel

Vissa dagar känner man sig mer hel än andra.
Idag är en sådan dag, eller just nu är en sådan stund, för det är inte alltid det varar så länge.

De stunder jag känner mig mer hel kommer ofta efter ett möte med Gud. Ett möte i det enkla, vardagliga. Som idag när jag lyssnade på en skiva som genom ord och ton tilltalade mig, det blev som ett möte med Gud. För mig som musiker är det inte alltid texten som kan beröra utan även melodier och harmonier som upplevs mer än vad de är i sig själva. Då blir jag lite mer hel.

Flummigt skulle somliga säga. För mig är det konkret och direkt och jag tror det är så Gud väljer att kommunicera många gånger. Genom det enkla och vardagliga; ett möte med en människa, en dikt, en förunderlig utsiktsplats, en lovsång... Kanske tror vi att Gud bara visar sig vid de mest märkliga mirakel som inträffar, men för mig börjar det mer och mer bli så att han visar sig i det lilla, han finns där hela tiden.

Igår kväll träffade jag en gammal vän som jag inte sett på ett år. Ett möte med en vän som gått igenom mycket och gör att mina bekymmer krymper i proportion och jag får nya perspektiv. Att tillsammans med honom, som har en grundligt rotad tro på bönens kraft, få sluta ögonen och komma till Gud med konkreta böner om det som ligger framför, det gör mig mer hel.

Utan Gud är vi inte hela, ändå undviker vi honom, det gäller mig och säkert många fler. Många gånger tror jag också vi missar ett gudsmöte, trots att han finns precis intill för att möte oss. Vi har för brottom och är för otåliga och springer förbi utan att se honom och går miste om det möte som vi såväl behöver för att bli hela.

Egentligen är vi nog redan hela genom tron på Jesus, men det är inte alltid det känns så, och det är kanske just därför som vi behöver de enkla gudsmötena i vardagen för att förstå det, och känna det.

Simon Svensson
September 2005

© Ölmstad Pingstförsamling/Webmaster