Ölmstad Pingstförsamling

HEM INFO TANKEN TRO SMÅGRUPPEN BARN & UNGDOM FOTON KONTAKT BUTIKEN HJÄLPEN

Tanken

Ta fram din Bibel och sätt dig framför datorn eller skriv ut predikan och slå upp bibelorden som är fetmarkerade så får du ut mesta möjliga av predikan.

Guds sätt, Logik (principer)

Är inte alltid logiska. Är Kärlekens, Givande och tjänande. En del saker förstår vi kommer från Gud, en del inte, men vi måste acceptera dom för att det står i Guds ord.
Jag sa i en predikan i början när vi var här att låt dig inte präglas av vad du kan göra för Jesus, utan vad han gjort för dig. Ett typisk Guds sätt och ju mer du låter dig formas av Jesus ju mer vill du göra för honom.

Du kanske redan lever på det här sättet - Underbart. Det är bara du och Gud som vet Sanningen i just ditt liv, och i mitt liv är det bara jag och Gud. Ett tips: Jag personligen har en lapp i bibeln, där Guds principer är nerskrivna. Där står också en del personliga saker jag behöver jobba med i mitt liv. Bibelord, Böneämnen, baksidan av medlemskortet osv.

Matt 10:38-39 Du måste dö för att få liv, att följa Jesus kan kosta dig ditt liv men det ger mycket mera. Du måste dö för att få liv, bli född på nytt är ett typiskt Guds sätt.

1 kärlek

Joh 3:16 ty så älskade Gud världen...
1 Kor 13:1-13 Grekiska orden för kärlek, Eros, det egna jaget, finns ingenstans i bibeln. Agape - den utgivande kärleken, tänker i första hand på alla andra, att ge för att ge och inte för att visa andra.
Matt 7:12
Gyllene regeln behandla andra som du vill att de ska behandla dig.
Luk 6:27-36
Vi måste älska människor för att kunna tjäna honom.

En kompis till mig som har drogproblem berättade för mig, när han träffade frälsta människor där han bor, dom frågade hur det var, dom brydde sig oavsett om han var frälst eller inte. Vi måste bry oss, vi måste älska människor med Jesus kärlek. Han kände att dom hade Jesu kärlek i sina liv.

2 Förlåtelse icke dömande

Joh 3:17 - Han kom inte för att döma utan för att rädda.
Luk 6:37-42 - bjälken i ditt eget öga. Det är alltid lättare att se andras fel och brister, försök att arbeta med dina egna, att hacka på varandra skadar så mycket, hjälp varandra istället.
Joh 8:1-11 handlar om äktenskapsbryterskan: Jesus sa till fariseerna att den av er som är utan synd kasta första stenen, då gick dom en efter en skamsna därifrån. Jesus sa inte till henne heller: jag dömer dig. Han sa: "Gå nu och synda inte mer". Jesus Dömer inte, han förlåter - ett Guds sätt.

3 ärlig, äkta och sann

Joh 14:6 Jesus säger: "jag är vägen sanningen och livet"
Joh 8:32 Sanningen skall göra er fria.
Ef. 4:15 Låt oss i kärlek hålla fast vid sanningen.
Ef. 6:10-18 vers 14 en del av Guds rustning.
Det gäller att vara totalt Äkta, sanna och ärliga - Guds sätt.

4 givande Malaki 3:6-10

Ge av ditt liv, din tid och dina pengar, ge av glädje för att du vill följa bibeln och Guds principer. Gud älskar en glad givare Ge tionde är en Guds princip. Man ger 10 % av sin inkomst till församlingen.
Luk. 21.1-4 kvinnans sista peng. Man skall inte ge för publiken utan för Gud och med hjärtat. Att ge i glädje det är Guds sätt.

5 tjänande

Matt 23:1-12 de minsta ska bli de största.
Att vara stor i Guds rike innebär att vara som en av dessa mina minsta, att vara stor i Guds rike är att tjäna andra. Inte som ett företag där chefen sitter på kontoret tjänar stora pengar och arbetaren sliter för liten lön. Utan i Guds rike skall den störste bli den minste. Den som vill bli stor i Guds rika skall tjäna dom andra mest, utan att ropa åt sig någon ära. Låt oss inte vara skyldig någon något, utan i kärlek Rom 12:9-10.
Och låt oss inte tjäna Herren av plikt utan på grund av hans kärlek till oss. Gud väljer ofta människor att tjäna som inte vi skulle välja till viktiga uppgifter. Vi kräver lång utbildning, mycket erfarenhet, goda referenser osv. Gud väljer den han vill och ser om vi är villiga att ta tjänsten (Gideon, Paulus, lärjungarna) Vanliga människor som du och jag. Tjäna Herren med glädje - Guds sätt

6 Sökande

Sök så skall du finna, be så skall du få.
Sök först Guds rike och hans rättfärdighet så skall det andra tillfalla er, och när vi hittat Guds rike så blir allt det andra inget att ha. Gud vill att vi ska söka honom av egen vilja. Ibland hade det varit lättare, tycker vi, om Gud bara kom ner och mötte oss, men han vill att vi ska söka. Sök Gud för då finner du honom och han möter dig. Ett typiskt Guds sätt.


7 frid där vi är, men ändå beredda att gå, och lämna allt

Matt 4:18-21 (Lärjungarna, dom lämnade allt o följde Jesus)
Lev som om Jesus kommer imorgon, samtidigt som du ska ta det lugnt plantera dina träd som skall växa i många år, bara du är beredd att sticka när Jesus kallar.

Det här är naturligtvis inte lätt att leva upp till men jag tror att vi måste sträva att komma dit med Guds hjälp. Det är ju inte i vår egen kraft vi går utan med hjälp av Den Helige Ande.
Och sen om man försöker följa Guds sätt så gott man kan så är det mycket lättare att komma frimodigt inför Gud med sina Böneämnen. Och säga Gud jag har gjort allt du begärt av mig, Jag har tagit emot Jesus i mitt hjärta, Jag lever med kärlek till andra. Jag förlåter mina medmänniskor och dömer ingen, jag är ärlig och sann. Jag ger av glädje tid åt Gud, jag ger mitt tionde, jag tjänar dig med ett glatt hjärta, jag söker att komma närmare dig och bli mer lik dig varje stund. Jag har frid i mitt hjärta så Herre när du kommer tillbaka så är jag redo att följa med.
Amen.

Magnus Nord
(2005-01-16)

© Ölmstad Pingstförsamling/Webmaster