Ölmstad Pingstförsamling

HEM INFO MEDIA TRO SMÅGRUPPEN BARN & UNGDOM FOTON KONTAKT BUTIKEN HJÄLPEN

Öppettider

Onsdagar: kl 16.00-19.00
Lördagar: kl 14.00-17.00

Stöd Rumänienhjälpen

BG 5626-1167 märk Rumänien

Kontakt

Telefon Margareta: 070 438 05 82

Reklam för butiken hjälpen

Julafton och Nyårsafton är butiken stängd!

 

Butiken Hjälpen

Butiken Hjälpen är en SecondHand butik som ligger mitt i Ölmstad och drivs av Pingstförsamlingen. Här finns ett stort utbud av begagnade möbler, böcker, porslin, kläder, mm som lämnas in och säljs till förmån för människor som behöver hjälp i Rumänien och Kosovo. Butiken Hjälpen är också en mötesplats för många människor, här kan man passa på att ta en enkel fika och prata med andra som letar efter fynd. Sedan många år körs flera hjälpsändningar per år till Rumänien, men nu undersöks också möjligheten att hjälpa till i Kosovo.

Flera andra församlingar, företag och organisationer stöttar också hjälpverksamheten som blivit känd långt utanför Ölmstad.

Rumänienarbetet

Sedan 1990 har församlingen regelbundet kört hjälpsändningar till Rumänien. De sista åren har det körts två till fyra resor per år och lasten har varit mat, kläder, sjukvårds- utrustning, och kontors- material som datorer och skrivmaskiner. Även skolbänkar, stolar, madrasser, byggmaterial och givetvis biblar m.m. har körts ner. Som eldsjäl i detta arbete finns Margareta Wennerberg, som startade detta arbete redan innan diktaturens fall. Många rumäner har fått en kristen tro genom detta arbete. Idag har församlingen en egen trailer som kör hjälpsändningar flera gånger om året. Vi har också en secondhand-butik vars förtjänst går till arbetet i rumänien. För några år sedan byggdes ett hus för tonårspojkar, där de kan få växa upp i en tryggare miljö för att klara sig.


Maggan
familjehem i Rumänien
Avlastning av trailern

© Ölmstad Pingstförsamling/Webmaster